„Kocsi János – ma tápiószentmártoni KINCSEM Lovaspark tulajdonosa – Nagykáta polgármestere – ma 66 éves…

Kocsi János – akinek 60. szülinapjára még ma is bizonyára sokan emlékeznek azok is akik ott voltak és azok is akik nem – amikor e jeles mai nap reggelén felhívtam felesége Ágnes asszony vette fel a telefont és mondta, hogy te vagy aki sose felejted el születésnapján felhívni – a jókívánság tolmácsolva az érintett felé.

Kocsi Jánost nem kell bemutatni, hisz sokan ismerik a lovassporton belül is és kívül is – a 90-es években berobban a lovasvilágba, megjelenése megmozgatta az állóvizet – fogathajtó szakág elnöke lett, majd a lovas szövetség alelnöke 1998, 99-ben

Ő volt az 1999-ben Kecskeméten rendezett 2-es fogathajtó világbajnokság szervező bizottságának elnöke – teljes siker egyéni 1-2-3 és csapat aranyérem is a magyaroké – ezt a sikert azóta se überelték felül.

Majd ahogy jött úgy távozott – partvonalon kívülre került – de mégis belül van – hisz ugró és fogathajtó versenyistállója működik. Mint ahogy lenni szokott sikeres embereknek esetenként több az irigyük mint a támogatójuk – de ezen is túl tette magát Nagykáta polgármestereként a közéletbe is letette névjegyét – csak sajnálhatja a lovastársadalom, hogy nem vállalt szerepet 2002 után e jobb sorsra érdemes közösségben.

Emlékezzünk csak a sikeres 90 -es években a Tecehnotext SE színeiben versenyeztek a Lázárok, Bárdos György, Nagy Sándor, Kecskeméti László, Bárdos Attila, Hegedűs Imre, Balaska Gyula, majd később érkezett a klubhoz Varga Péter, Varró Csaba, ifj Galbács Ferenc.

A Lázár testvérek ott lettek világbajnokok – Zoltán 1997 egyéniben, 1999-ben csapatban, Vilmos 1999-ben egyéniben is és csapatban is, Hegedűs Imre csapatban 1999-ben lett világbajnok.

A Kincsem Lovaspark adott otthont a nagysikerű nemzetközi Technotext kupa versenyeknek a fogathajtó sportban mint szabadtéri versenyhelyszín Tápiószentmárton 2003-ban eltűnik – de évente a Márton nap keretében immár 12 év óta megrendezi a fedett pályás idénynyitót.

A tápiószentmártoni egykori orosz repülőtér helyén felépült és működik a Kincsem Lovaspark, mely ma már ismert és kedvelt lovas és idegenforgalmi központ.
Nagy terve, álma az Attila fapalota felépítése, még megvalósításra vár – tervek elkészültek – alapkő lerakva, kívánjuk e jeles napon, hogy álma megvalósuljon, ehhez legyen egészsége, kitartása és kapjon megfelelő municiót azoktól akik már ezt réges rég megígérték.”

A rendezvényen Kocsi Jánosra emlékezve főzőverseny is megrendezésre kerül.

Az „Atilla Palota” tervére pedig szimbolikusan utalván a nagy előadót Atilla korabeli szimbólumokkal, motívumokkal díszített belsővel alakítjuk ki, megadva ezzel is az esemény emelkedett hangulatát. Ebben a teremben lesz felállítva a Békesség Asztala is, mely az egész rendezvény ideje alatt megtekinthető lesz a nagyközönség számára is.