Vegyészmérnök, természetgyógyász. Tanulmányait az atomfizika és a biotechnológia területein végezte. Atomfizikából doktorált. A HYMATO és a BIOPOL kft. tulajdonos ügyvezetője. 2007-ben megkapta az „Az Év Vállalkozója„ díjat. 2011-ben kitüntették az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) fődíjával. 2018-ban a Nemzetközi Huminsav Társaság (International Humic Substances Society) őt nevezte ki a magyarországi Huminsav Társaság vezetőjévé (https://humic-substances.org/ihss-chapter-coordinators/). Ugyanebben az évben megkapta a Magyar Természetgyógyászok Egyesülete „Természetgyógyásztért Díját”. 2018-ban is elnyerte az „Év Szakembere” díjat.

A 2010-es magyarországi „vörösiszap-katasztrófa” kapcsán kiemelt szerepet vállalt a szennyezett területek semlegesítésében. Kísérletekkel igazolta, hogy a Magyarországon bányászott, magas huminsav tartalmú Leonardite alkalmas a semlegesítésre. A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (NEBIH) elfogadta a meggyőző kísérleteket, és szerződést kötött 700 hektár szennyezett termőföld ártalmatlanítására.
Fő kutatási területei a Huminsav-Fulvosav alapú termékek fejlesztése-gyártása, a liposzómás technológia fejlesztése és a mikrobiom kutatása.
Fontos küldetésének tartja a Talaj-Növény-Állat-Ember ökológiai egységének helyreállítását Földanyánk nagyobb dicsőségére.