Agrármérnök, növény genetikus, tönkölyprofessor, a geodinamika magyar atyja. Hosszú évek óta küldetése, hogy megtanítsa jó kenyeret sütni az embereket, hogy visszavezesse őket egy természetesebb életbe. Igaz magyar gondolkodó, aki kutatja múltunkat, gyógyítja jelenünket és segíti jövőnket.
A sztyeppe típusú magyar tönkölyt az 1950-s években még termesztették Orosházán, Mikóházán. A tönkölyt hántolták, őrölték, de már csak Karácsonyra, Húsvétra, lakodalmakra kenyér és kalács készült belőle. A fennmaradt génanyagokból, leírások, rajzok, és a humán-élettani hatások figyelembe vételével szelektáltálták Dr. Kalmár-Mendel Gergelyék azon őstönkölyi vonalakat, amelyek rendelkeznek a geodinamikus rendezettséggel és az ember egészségére pozitív hatással bírnak

. A Kalmár-féle geodinamikus megoldásokkal az „állandósított”, konzervált biodinamikus gazdálkodási forma helyett egy fejlődésre képes, a magyar gondolkodásnak, körülményeknek megfelelő új biogazdálkodás jön létre.

A professzor Úr egészséges lisztjei, tönkölycsíra őrleményei, egészségjavító termékei megvásárolhatók az internet segítségével és az előadások után.